Najnovije

Jerkov: Za DS svaka saradnja sa SNS po pitanju vojvođanske vlade je apsolutno nemoguća

BEOGRAD - Za Demokratsku stranku svaka saradnja sa Srpskom naprednom strankom po pitanju budućnosti vojvođanske vlade je apsolutna nemoguća, izjavila je Tanjugu portparol DS Aleksandra Jerkov.
Nema saradnje sa SNS (Foto: Arhiva DS-a)

Nema saradnje sa SNS (Foto: Arhiva DS-a)

Ona je rekla Tanjugu, povodom poziva predsednika vojvođanske skupštine Ištvana Pstora liderima stranaka koje imaju predstavnike u pokrajinskoj skupštini da dođu na satanak koji je zakazao za 16 septembar da je stav DS o pokrajinskoj vladi nepromenjen - a to je da rešenje treba naći u postojećoj vladajućoj koalicji. "Kada je u pitanju budućnost vlade Vojvodine, a to je kako je Pastor najavio tema razgovora sastanka koji će da organizuje 16 septembra, stav DS je bio i ostao da rešenje treba naći u okviru postojeće vladajuće koalicije", rekla je ona. Jerkov je navela i da je SNS na nivou republike pokazala da je njena jedina politika smanjenje plata i povećanje poreza, javnog duga i nezaposlenosti" a to, kako je dodala nije politika koju je Vlada Vojvodine vodila do sada.
Pročitajte još:
Ona je navela i da DS "nema nameru da počne da vodi takvu politiku ulaskom SNS u vlast u Vojvodini". Jerkov je dodala i da su "tehnički pregovori (DS, Lige socijademorkata Vojvodine i Nove demokratske stranke) završeni i da je LSV donela odluku da nastavlja dalje pregovore sa DS a što je DS i očekivala" "To nam samo govori da će se rešenje za eventualnu krizu vlasti u Vojvodini naći u okviru postojeće vladajuće koalicje jer je za DS saradnja sa SNS apsolutno neprihvatljiva." Pastor je ranije danas uputio pozivno pismo svim liderima stranaka koje imaju predstavnike u pokrajinskoj skupštini da dođu na satanak koji je zakazao za 16. septembar u 10 sati. Pastor, koji je i lider Saveza vojvođanskih Mađara, je na konferenciji za novinare rekao da se pismo odnosi na to da se utorak sedne za sto i da počnu razgovori o "situaciji u kojoj se nalazimo". Pregovori o rekonstrukciji Pokrajinske vlade, koju čine DS, LSV i Savez vojvođanskih Mađara počeli su početkom jula. Vode ih tehnički timovi LSV, DS i NDS dok SVM, koji se žalaže za koncentracionu vladu ne učestvuje u tim razgovorima. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA