Najnovije

Policija intenzivno radi na bezbednosnoj proceni održavanja "Parade ponosa"

BEOGRAD – Policija intenzivno radi na bezbednosnoj proceni održavanja "Parade ponosa" krajem septembra u Beogradu, izjavio je danas ministra unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.
Ministar policije Nebojša Stefanović (Foto: JuTjub)

Ministar policije Nebojša Stefanović (Foto: JuTjub)

On je novinarima rekao da će u narednih nekoliko dana policija imati preciznu informaciju o bezbednosnim procenama "jer bezbednosni rizici su uvek veći kako se približava termnin održavanja te manifestacije". On je naglasio da će policija imati ozbiljne bezbednosne procene kako se ništa ne bi prepuštalo slučaju pošetivši da MUP nije jedini koji daje te procene.
Pročitajte još:
"Hoćemo da budemo vrlo ozbiljni kada se radi o procenama i da ih ne dajemo paušalno ...Kada budemo završili te procene moći ćemo sa naše tačke gledišta reći šta je to što može da ugrozi tu manifestaciju" dodao je Stefanović. Ministar je naglasio i da se policija priprema za taj događaj i da angažuje sve potrebne snage i da Direkcija policije istovtremeno radi i na preventivnim aktivnostima. Upitan da li zbog bezbednosnih rizika može da dođe do otkazivanja Prajda Stefanović je odgvorio je o tako nečemu rano govoriti s obzirom da detaljne infoirmacije o bezbednosnim procenama još nisu gotove. Organizacioni odbor "Parade ponosa" najavio je da će ta manifestacija biti održana od 22. do 29. septembra, a šetnja centralnim gradskim ulicama 28. septembra. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA