Najnovije

Šojgu sa kolegom iz Malezije: Ukrajina snosi odgovornost za obaranje boinga

MOSKVA - Katastrofa se dogodila u ukrajinskom vazdušnom prostoru i Ukrajina snosi potpunu odgovornost za ovaj događaj, istakao je ministar odbrane Ruske Feder
Sergej Šojgu (printksrin Jutjub)

Sergej Šojgu (printksrin Jutjub)

Ukrajina snosi odgovornost za katastrofu malezijskog Boinga i, kada bi Kijev rešavao svoje unutrašnje probleme bez vojske, do tragedije ne bi ni došlo, izjavio je ministar odbrane RF Sergej Šojgu prilikom današnjeg susreta sa svojim malezijskim kolegom Hišamudinom Huseinom koji je doputovao u Moskvu povodom istrage katastrofe.

- Ukrajina još uvek nije dala odgovor ni na jedno pitanje ministarstva odbrane RF povodom pada malezijskog Boinga - rekao je Šojgu.

- Mi smo još početkom jula formulisali 10 jednostavnih pitanja za ukrajinsku stranu. Odgovori na ta pitanja bi mogli da pomognu da se saznaju uzroci ovog tragičnog događaja - dodao je ruski ministar odbrane.

On je takođe izjavio da je ministarstvo odbrane RF spremno da pruži svu neophodnu pomoć u istrazi. Rezultati istrage treba da budu dostupni celoj svetskoj zajednici, rekao je ministar. Izvor: Glas Rusije Pročitajte još:Malezijski ministar odbrane stigao u Moskvu zbog istrage oko pada avionaIstraga UN utvrdila: Ruski helikopter je oboren u Sudanu!

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA