Najnovije

Gašić: Nećemo u NATO

BEOGRAD – Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da je, učešćem na prošlonedeljnom samitu NATO u Velsu, Srbija potvrdila da je kredibilan i odgovoran partner, i da doprinosi izgradnji mira i bezbednosti.
Srpski ministar odbrane, Bratislav Gašić (Foto: JuTjub)

Srpski ministar odbrane, Bratislav Gašić (Foto: JuTjub)

Gašić, prvi srpski ministar odbrane koji je prisustvovao samitu NATO, istakao je u intervjuu NIN-u da su učešćem u programu Partnerstvo za mir obuhvaćene „sve potrebe” Srbije kada je reč o saradnji sa ovom organizacijom. Upitan da li je odbijanje Srbije da se u konfrontaciji Rusije i NATO zbog ukrajinske krize svrsta na stranu Zapada opterećivalo komunikaciju s delegacijama zemalja članica, Gašić je ukazao da je stav Beograda već od ranije poznat.
Pročitajte još: Službenik ambasade SAD udario džipom pešaka
„Za naše postupke postoji razumevanje i svi su upoznati sa specifičnim odnosom koji imamo sa Ruskom Federacijom. Nije bilo razgovora u kom nisam naglasio da je principijelni stav Srbije da se mora poštovati teritorijalni integritet svih članica UN. Zastupao sam stav da je dijalog najbolje rešenje za prevazilaženje svih sporova i da je održavanje potpisanog primirja od ključnog značaja za unapređenje regionalne i globalne bezbednosti”, rekao je Gašić. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA