Najnovije

(MAPA) Ovako je portparol ukrajinske vojske objasnio otkud odjednom Novorusija drži toliku teritoriju

KIJEV - Informativni centar tzv. Antiterorističke operacije ukrajinske vojske danas je objavio mapu operacija koja je potvrdila da snage Novorusije drže pod kontrolom celu granicu Donjecke oblasti prema Rusiji. Ukrajina je do juče tvrdila da su proruske snage zauzele deo granice na samom jugu i da su došle iz pravca Rusije, a ne od Donjecka.
Andej Lisičenko ima super objašnjenje (Foto: Uniform)

Andej Lisičenko ima super objašnjenje (Foto: Uniform)

Kada su novinari upitali potparola ukrajinske vojske Andreja Lisičenka otkud sada snage Novorusije drže toliku teritoriju on je nevešto pokušao da se opravda. - To ne pokazuje teritoriju koja je pod njihovom vlašću već dokle padaju njihove granate - objasnio je Lisičenko. Po toj logici bi Donjeck trebao na karti da bude prokazan kao grad pod ukrajinskom kontrolom jer na njega svakodnevno padaju njihove granate. Iako su priznali gubitak dela granice, po Ukrajinskim mapama proruske snage su daleko od Mariupolja iako traje delimična opsad tog grada.
Pročitajte još: (VIDEO) Pogledajte kako Putin pali sveće za poginule u Novorusiji
Ukrajinci su juče uspeli da zauzmu jedan od gradova na putu Donjec-Mariupolj i tako preseku ovu saobraćajnicu i otežaju snabdevanje snaga Novorusije oko Mariupolja. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA