Najnovije

Lavrov: EU podriva mirovne napore u Ukrajini

MOSKVA - Odluka Evropske unije da uvede nove sankcije Rusiji znači da je izabran put podrivanja mirovnog procesa koji je započet u Ukrajini, izjavio je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov TV kanalu "Rusija 1".
Sergej Lavrov (printskrin RT)

Sergej Lavrov (printskrin RT)

"Polazimo od toga da usvajanje takve odluke u trenutku kada mirovni proceš (u Ukrajini) počinje da bude stabilniji, znači odabrati put podrivanja mirovnog procesa", rekao je ruski minister inostranih poslova. Lavrov je, takođe, ukazao da će Moskva reagovati "mirno, adekvatno, pre svega, polazeći od neophodnosti zaštite naših interesa", preneo je Itar-Tas s. Sadašnji blok sankcija EU Rusiji stupio je na snagu nekoliko dana nakon što je u Minsku 5. septembra potpisan sporazum o prekidu vatre i početku pregovora o političkom rešavanju konflikta u UKrjaini, podseća ruska agencija.
Pročitajte još: (FOTO) Hakeri objavili porno fotke ruskih pevača i glumaca
Novi paket sankcija stupio je na snagu jutros nakon što je objavljen u službenom listu, i u okviru njega pet ruskih državnih banka, tri holdinga namenske industrije i tri naftne kompanije gube pravo na privlačenje evropskog finansiranja u periodu dužem od tri meseca, zaustavljeno je pruženje usluga istraživanja i eksploatacije nafte u Arktiku, a "crna lista" proširena je sa imenima još 24 osobe, čime je njihov ukupan broj povećan na 119. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA