Najnovije

Nariškin: Ukrajina samo izgovor za sankcionisanje Rusije

MOSKVA –Rusija je danas oštro kritikovala nove sankcije zapadnih zemalja zbog ukrajinske krize, nazivajući ih ratom bez ikakve veze sa realnošću.
Sergej Nariškin, prvi čovek Dume (printskrin Rosija 24)

Sergej Nariškin, prvi čovek Dume (printskrin Rosija 24)

„Ukrajinski sukob je samo izgovor” za sankcionisanje Rusije, rekao je predsednik donjeg doma ruskog parlamenta Dume Sergej Nariškin koji je na listi osoba pogođenih evropskim sankcijama. Kako prenosi agencija Ria Novosti, Nariškin je rekao da sankcije koje je najavio predsednik SAD Barak Obama „nemaju veze sa realnošću”. „Da nije bilo ovoga, našli bi nešto drugo”, rekao je Nariškin i uporedio krizu u odnosima Rusije i Evropske unije sa situacijom uoči Prvog svetskog rata.
Pročitajte još: (FOTO) Obavezno pogledajte najluđa vojna vozila u Ukrajini
Nove sankcije Evropske unije koje je uvela Rusiji, stupile su danas na snagu, a Obama je sinoć takođe najavio sankcije Rusiji u oblasti finansija, energetike i odbrane kao odgovor na „nelegalne akte” Moskve u Ukrajini. „Evropa želi da ovim sankcijama pokaže da je jedinstvena, snažna i da brani svoje pozicije. Međutim, Evropa se nada napretku u pregovorima Rusije i Ukrajine, što bi omogućilo ukidanje sankcija. Ruske vlasti to vide kao ucenu”, izjavio je Aleksej Makarkin iz Centra za političke tehnologije u Moskvi. Izvor: Beta-AFP

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA