Najnovije

"Trikolori" poslali srpske odbojkaše kući

Odbojkaši Srbije izgubili su od Francuske sa 3:1 u setovima (25:27, 27:25, 25:23, 25:20) u trećem kolu grupe E druge faze Svetskog prvenstva u Poljskoj.
Poraz vraća srpsku reprezentaciju kući (Foto: Cityhouse.org)

Poraz vraća srpsku reprezentaciju kući (Foto: Cityhouse.org)

Naši odbojkaši dobro su počeli meč, imali su i tri poena viška, a na prvom tehničkom tajm autu bilo je 8:6. Naši su bili odlični u polju, čuvali su dva-tri poena viška, a sjajnim servisima Nikole Kovačevića prvi put su stvorili i četiri poena viška, koliko su imali i na drugom tehničkom tajm autu (16:12). Usledio je niz grešaka našeg tima i Francuzi su smanjili na 17:15. Naši su čuvali prednost još neko vreme, ali jedan loš prijem bio je dovoljan da ’Trikolori izjednače na 21:21. To naše nije demoralisalo, zahvaljujući bloku Lisinca Srbija je povela 23:21, ali na set lopti je Lisinac uhvaćen i Francuska se ponovo vratila (24:24). Na kraju, ključni čovek bio je Atanasijević – ’prošao je’ za treću set loptu, a onda njegovim blokom Srbija i došla do vođstva (27:25). U drugom setu nijedna od ekipa nije uspevala da stvori osetniju prednost – prvo su Francuzi došli do +2, ali je Srbija preokrenula blokovima Kovačevića i Podraščanina. Ipak, na drugom tehničkom tajm autu Francuzi su vodili 16:15. ’Trikolori’ su našom greškom poveli sa 17:15, ali požrtvovanost Nikića i snalažljivost Kovačevića ponovo su nas vratili u igru – 18:18.
Ne propustite:ŠAH: Susret univerzitetskih reprezentacija Srbije i MađarskeNi Ameri nisu naivni: Pogledajte sedeću trojku sa pola terena (VIDEO)Đorđević: Zajedništvo nam je dalo krila!
Međutim, Ngapet je servisima pravio mnogo problema našima na prijemu, pa je Francuska stvorila tri poena viška – 22:19. Srbija se nije predavala, smanjili su ’Orlovi’ na 24:23, ali je Francuska sumnjivim kuvanjem Tonuitija ipak izjednačila (25:23). Iako je delovalo da su u blagom padu, naši odbojkaši su se brzo podigli, pre svih Atanasijević i Lisinac, i zahvaljujući njima Srbija je na drugi tehnički tajm aut u trećem setu otišla sa dva poena viška (16:14). Povela je Srbija i sa 17:14, ali su se Francuzi uz malu pomoć mreže približili. Ušlo se u uzbudljivu završnicu, a Nikić je napravio grešku poslavši loptu u aut pri rezultatu 23:22 za rivala. Prvu set loptu spasli smo preko Atanasijevića, ali na drugoj je Ngapet poentirao i doneo Francuskoj preokret – 25:23, 2-1 u setovima. Srbija je bolje počela četvrti set, vodila je u ranoj fazi seta sa tri poena razlike, ali Francuzi su se brzo konsolidovali i vratili u meč. Slično kao u prethodnom setu, Francuska se odlepila u drugom delu seta, a sada je posao završila bez ikakve drame – 25:20 i konačnih 3-1 u setovima. Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA