Najnovije

CG: 19 srpskih turista spaseno iz kanjona Nevidio

Crnogorska Gorska služba spasla je rano jutros 19 turista iz Srbije u kanjonu reke Komarnice Nevidio, na području Šavnika.
Ilustracija, foto: Dubrovacki.hr

Ilustracija, foto: Dubrovacki.hr

Turisti su, iako je bilo loše vrijeme na tom području, pokušali da sami obiđu kanjon, ali bez pomoći stručnih lica, zbog čega su se našli u veoma opasnoj situaciji po svoje živote. Niko od turista nije povređen. Akcija spasavanja, kako je objavljeno na Fejsbuk stranici Gorske službe spasavanja , trajala je šest sati, i turisti su spaseni jutros u tri časa. U akciji spasavanja je učestvovalo osam pripadnika te Službe koji su do turista morali da se konopcima spuštaju u kanjon Nevidio. Gorska služba upozorila je buduće posetioce kanjona Nevidio da nikad ne kreću u obilazak bez pomoći vodiča.
Pogledajte još:Žena povređena u udesu u kanjonu IbraTRAGEDIJA: Troje poginulo kad je auto sleteo u kanjon Morače
Portal ''Vijesti'' piše da su turisti iz Srbije juče preživeli pravi pakao. Sagovornik ''Vijesti'', jedan od najiskusnijih crnogorskih planinara čije ime se ne navodi, kazao je za portal "Vijesti" da vremenski uslovi koji su danas vladali niesu dozvoljavali ulazak u kanjon Nevidio. "Pet grupa je bilo najavljeno za prolazak kroz kanjon, međutim svi vodiči su otkazali jer su vremenski uslovi bili katastrofalni. Ne znam ko je normalan mogao uvesti ljude u kanjon", rekao je on. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA