Najnovije

KRAJ PRIMIRJA: Rat u celoj Novorusiji!

NOVORUSIJA - Primirje je završeno i rat bukti praktično na teritoriji cele Novorusije, saopštio je štab armije DNR, javlja agencija Novorosinform.
Novorusija (Foto: novorosinform.org)

Novorusija (Foto: novorosinform.org)

Najveće borbe se vode u Donjecku i to u Lenjinskom, Petrovskom i Kjubljiševskom reonu, kao i u naseljenoj tačci Peska, gde su snažni udari teške artiljerije ukrajinske armije. Takođe, borba za aerodrom Donjecka je u toku, a tamo su uključeni i tenkovi. Ukrajinci su napali armiju DNR tenkovima i napad je uspešno odbijen pri čemu je uništen jedan ukrajinski tenk. U borbama za aerodrom je stradalo 20 mirnih građana i ima nekoliko ranjenih. Borbe su u toku i u reonu Pantelejmonovskog mosta u Donjecku, gde je takođe dosta teška situacija.
Pročitajte još: Sankcije Rusiji vratile se Finskoj kao bumerang
Žestoki okršaji su u praktično svim gradovima, a to su Marijupolj, Lugansk, Teljmanovo, Jasinovatja, Debaljcevo, Zolotoj, Sčastja, Popasnaja, Rovenljki i Krasnodon. Vladimir Kononov, ministar odbrane DNR, rekao je da je ono što je nazivano "primirjem" prekinuto i da je ukrajinska armija prešla u otvoreni napad. Agencija Novorosinform navodi da armija DNR uspešno vodi sve borbe i da je dosadašnji razvoj situacije na frontu u korist armije DNR. Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA