Najnovije

"Donjeck nema veze sa Ukrajinom"

MOSKVA - "Region Donjecka, uporište proruskih pobunjenika, nema više nikakve veze s Ukrajinom", izjavio je vicepremijer samoproglašene Republike Donjeck Andrej Purgin.
Andrej Purgin, foto: Abc.es

Andrej Purgin, foto: Abc.es

"Basen Donjecka ima potpuno autonomnu administraciju, ta teitorija nema više nikakve veze s Ukrajinom", rekao je Purgin reagujući na današnje usvajanje zakona u ukrajinskom parlamentu kojim se obezbeđuje veća autonomija regionima Donjecka i Luganska. "Ukrajina može da usvoji koji god želi zakon. Ali mi ne planiramo nikakve federalne veze s Ukrajinom", naveo je Purgin.
Slične vesti:RATNI IZVEŠTAJ: Armija DNR blokirala aerodrom u Donjecku i opkolila ukrajinsku vojsku kod GorlovkePAŽNJA: Donjeck granatiran – tri osobe poginule(VIDEO) Pogledajte posledice „primirja“ u Donjecku!
On je ipak dodao da će separatistički lideri "pažljivo proučiti" zakon koji je usvojen u Kijevu. "Možda ćemo moći da povedemo dijalog (s Kijevom) o određenim tačkama, pre svega koje se odnose na ekonomiju i socio-kulturne veze", zaključio je Purgin.
Specijalni status
Vrhovna rada Ukrajine je objavila nacrte zakona o specijalnom statusu nekih regiona Donjecke i Luganske oblasti, održavanju izbora u tim regionima 07. decembra i amnestiji pripadnika snaga samoodbrane.

U napomeni uz dokument o amnestiji piše da je Kijev spreman da „oprosti“ samo onim pripadnicima snaga samoodbrane koji su se borili na istoku, a koji su mesec dana pre stupanja zakona na snagu predali oružje i oslobodili zarobljenike. Istovremeno, zakon se neće odnositi, kako je pre i saopšteno, na osumnjičene za teška krivična dela, kao što su ubistvo,, pokušaj atentata na držanog službenika, diverzija itd.

Izvor: Agencije, Glas Rusije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA