Najnovije

(FOTO) Ovim dokumentom je zvanično počelo stvaranje Ujedinjene vojske Novorusije

Dokument koji je danas potpisan, može se nazvati istinski istorijskim, počinje današnje saopštenje  na zvaničnom sajtu pres centra Uprave i Vrhovnog saveta Donjecke narodne republike. Ovo predstavlja veliku prekretnicu u izgradnji države, za koju su ljudi Donbasa patili u nedaćama i prolili krv na frontu, kaže se u saopštenju. 
Istorijski dokument, foto: DNR Today

Istorijski dokument, foto: DNR Today

Ovaj dokument, koji obeležava rođenje Ujedinjene Vojske Novorusije, koji će spojiti snage vojske DNR i LC (Lugansk), koji će omogućiti oružanim snagama Novorusije da reši najteže probleme zaštite rodne zemlje od ukrajinskog fašizma, kao i pomoć da se oslobodi zemlja koju je porobio nacistički ološ.

Protokol

Obavljanje volje naroda su izrazili predstavnici poslanika Novorusije, uzimajući u obzir hitnu potrebu da se stvore jedinstvene oružane snage nove Rusije, omogućavajući da se reši problem, kako odbrane Republike DNR i LC, a naknadno ofanzive, kako bi  oslobodili narode nove Rusije i Ukrajine od nacističkog ugnjetavanja i oligarha. Mi, komandanti dobrovoljačkih vojnih formacija republike naroda, postupajući na osnovu volje naroda, 1) smo odlučili da osnujemo Ujedinjene Oružane snage nove Rusije; 2)  da imenujemo načelnika Oružanih snaga nove Rusije, general-pukovnika Ivana Korsuna Anatoleviča; 3) da poverimo načelniku Oružanih snaga nove Rusije, general-potpukovniku Ivan A. Korsunu da sprovede niz neophodnih institucionalnih aranžmana za realizaciju ove odluke što je pre moguće.
Ne propustite:Šef obaveštajne službe DNR: Bezleru se dodeljuje čin general-majoraNATO: Hiljadu ruskih vojnika u Ukrajini
Izvor: Istočnik/DNR Today

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA