Najnovije

Putin i Merkelova složni o odlaganju Sporazuma EU i Ukrajine

MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin i nemačka kancelarka Angela Merkel ocenili su danas kao pozitivno odlaganje sprovođenja Sporazuma o pridruživanju Ukrajine Evropskoj uniji (EU) do 2016., što je dogovoreno na nedavnom ministarskom sastanku Rusije, EU i Ukrajine u Briselu, saopšteno je danas iz Kremlja.
Putin i Merkelova u Berlinu (Foto: JuTjub)

Putin i Merkelova u Berlinu (Foto: JuTjub)

Tokom telefonskog razgovora, na zahtev Berlina, Putin i Merkelova naveli su da je potreban dalji zajednički rad da bi se odredili praktični detalji dogovora. Putin i Merkelova su takođe razgovarali i o situaciji u Ukrajini i naglasili važnost bezuslovnog pridržavanja, strana u konfliktu, režim prestanka vatre i nadgledanja primirja od strane Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju u Evropi (OEBS). Itar Tas s podseća da je bivši ukrajinski predsednik Viktor Janukovič suspendovao potpisivanja Sporazuma o pridruživanju sa EU u novembru 2013, što je bio potez koji je izazvao masovne nemire i doveo do državnog udara u februaru 2014. Sporazum o pridruživanju sa EU konačno je, 27. juna ove godine, potpisao novi predsednik Ukrajine Petro Porošenko.
Pročitajte još: Pregovori o sporazumu Ukrajine i EU: U traganju za zdravim smislom
Putin i Barozo za odlaganje sprovođenja sporazuma sa EU Ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo razgovarali su danas o odlaganju sprovođenja Sporazuma o pridruživanju Ukrajine Evropskoj uniji (EU) do 1. januara 2016, javila je ruska agencija Itar Tas s. U telefonskom razgovoru Putina i Baroza posebna pažnja je posvećena praktičnoj primeni dogovora postignutog na trilateralnim konsultacija u Briselu 12. septembra saopštila je Preš služba ruskog predsednika. Putin i Barozo su naglasili potrebu za strogim poštovanjem režima primirja na, oružanim sukobom, zahvaćenom istoku Ukrajine. Oni su takođe istakli važnost daljeg dijaloga o neometanom snabdevanju ruskim gasom Evrope preko teritorije Ukrajine. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA