Najnovije

EK: Pravila tržišta EU ne odnose se na gradnju Južnog toka u Srbiji

Srbija nije članica Evropske unije, pa se stoga na nju ne primenjuju pravila unutrašnjeg tržišta EU u vezi sa izgradnjom gasovodoa Južni tok, izjavio je u sredu na brifingu u Briselu zvanični predstavnik Evropske komisi
Južni tok (Foto: Gazprom.com)

Južni tok (Foto: Gazprom.com)

Ona je naglasila da ovaj slučaj ne treba mešati sa Bugarskom, kojoj je izrečen prigovor, zbog kršenja energetskog zakonodavstva EU, budući da je ova zemlja članica Unije, pa je pozvana da poštuje pravila evropskog tržišta.

Srbiji mogu da budu postavljeni zahtevi ubuduće, u pogledu energetskih pravila, koja mogu da budu narušena, ili drugih povreda u narednoj fazi, kada gradnja počne.

Kakvi god zahtevi budu bili podnošeni, bilo da je reč o Srbiji ili Bugarskoj, ako se postavlja pitanje isporuke gasa iz Rusije u Evropu, on mora da prođe po evropskoj teritoriji, čak ako se radi i o vrlo uskom koridoru.

„Ako radite na evropskoj teritoriji treba da poštujete evropsko zakonodavstvo“, rekla je Holcner. Odgovarajući na pitanje, ona je naglasila da EU ne može da kontroliše izgradnju na srpskoj teitoriji na osnovu pravila Unije, ali može da se obrati odgovarajućim međunarodnim organizacijama, ukoliko bude došlo do kršenja standardnih pravila realizacije ovakvih projekata.

Pročitajte još:Ukrajinski komandant optužio Porošenka da „bezbožnički“ preuveličava broj žrtava protivničke strane!(VIDEO) Pogledajte srpske dobrovoljce i Radomira Počuču u Novorusiji!
Izvor: Glas Rusije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA