Najnovije

Ovako prži rusko "Sunce" (FOTO i VIDEO)

Jedinice Južnog vojnog okruga (JUVO) testirale su bacač termobaričnih raketa TOS-1A "Sunce" (ili Sunčanica) na strelištu Prudboj u Volgogradskom regionu, kao i ručne bacače "Bumbar-M" sa proširenim opsegom dejstva.
Borbena mašina TOS-1A "Sunce" (originalno Suncopek)/ Foto: s3.hostingkartinok.com

Borbena mašina TOS-1A "Sunce" (originalno Suncopek)/ Foto: s3.hostingkartinok.com

Tokom testiranja, ispaljeno je više od 70 220-milimetarskih raketa sa navođenjem na 30 različitih ciljeva koji su se nalazili na udaljenosti od 3 do 6 km. Takođe je ispaljeno preko 200 "Bumbara". Pres služba Južnog vojnog okruga je primetila da sa najnovijim modifikacijama "Sunce" sada može da gađa mete na udaljenosti od 6 km. Takođe, povećana je masa projektila, što je dovelo do povećanja vatrenog uništenja od 15-20 odsto.
Indikatori performansi Kalibra, mm 40 Obračun BM, osoba 3 Težina u poziciji za paljbu, t 44.3 Dužina, odložen, m 7.24 Širina u odloženom položaju, m 3.58 Visina u odloženom položaju, m 3.073 Visina šasije mm 470 Kalibra, mm 220 Dužina vodiča cevi, m 3.725 Broj pokretača cevi 24 Minimalan domet, m 400 Maksimalan domet, m 6000 Pokriva površinu, kv.m 40000 Maksimalna brzina na autoputu, km/čas 65 Krstarenje na autoputu, km 550
Obavezno pogledajte:(FOTO) Sećate li se „Čudovišta iz Kaspijskog mora“?
Izvor: Arms-expo.ru

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA