Najnovije

Puškov: SAD izoluju Rusiju, a onda od nje traže pomoć protiv Islamske države

MOSKVA - SAD su u zabludi ako očekuju pomoć Rusije, između ostalog i u Savetu bezbednosti UN (SB UN), dok Rusiji uvode sankcije i pokušavaju da je izoluju, izjavio je danas predsednik Spoljnopolitičkog odbora ruske Dume (donjeg doma parlamenta) Aleksej Puškov.
Aleksej Puškov (foto Jutjub)

Aleksej Puškov (foto Jutjub)

"Vašington ima čudnu logiku: ispada da će administracija (američkog predsednika Baraka) Obame usvajati nove i nove sankcije našoj zemlji i članovima njenog rukovodstva, ostrašćeno će se zalagati za izolaciju Rusije na međunarodnoj areni, nametati antiruske sankcije zemljama EU, pretiti instaliranjem vojnih baza u zemljama istočne Evrope, podržavati "partiju rata" u Ukrajini, a pritom smatrati mogućim da se obraća Moskvi kada joj je to potrebno. Mislim da je to duboka zabluda", rekao je on. Puškov je na početku plenarne sednice Dume u ime poslaničke grupe vladajuće Jedinstvene Rusije rekao da su svojim postupanjem SAD i "evroatlantisti" ukrajinskoj krizi dali kvalitativno novu dimenziju, preneo je Itar-Tass. "Doveli su je, ili u svakom slučaju pokušavaju da je dovedu, do nivoa otvorene dugoročne konfrontacije između Zapada i Rusije", konstatovao je ruski poslanik. Podsećajući da je ovih dana Bela kuća saopštila da se, bez obzira na razlike povodom Ukrajine, odnosi Vašingtona i Moskve razvijaju "konstruktivno", Puškov je rekao da je "razlog takve izjave jasan".
Pročitajte još: Lavrov: Između Rusije i EU tačka bez povratka nije pređenaPANIKA U EVROPI: Putin zavrće gas, ceo Balkan čeka humanitarna katastrofa!
"Svetskom hegemonu koji slabi, kada ne uspeva da reaguje na sve međunarodne izazove, sada treba naša podrška u borbi protiv tzv. Islamske države na Bliskom Istoku, uključujući podršku u SB UN", rekao je Puškov i dodao da je Rusija uvek polazila od toga da je "terorizam pretnja svima i da se protiv njega treba boriti zajednički". "SAD, Brisel i druge evropske države, treba da odluče šta je za njih Rusija - zemlja koju uprkos zdravom razumu i objektivnim mogućnostima pokušavaju da načine odmetnikom, ili zemlja sa kojom je neophodno sarađivati, kako izuzetno komplikovani procesi u raznim oblastima zemaljske kugle ne bi izmakli kontroli", naglasio je ruski parlamentarac. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA