Najnovije

ENGLESKA DRHTI: Počelo brojanje glasova!

EDINBURG - Tačno u 22 sata po lokalnom vremenu, širom Škotske zatvoreno je više od 5.500 birališta na kojima su se Škoti danas na referendumu izjašnjavali o nezavisnosti.
Skotland (Foto: hbpl.co.uk)

Skotland (Foto: hbpl.co.uk)

Po zatvaranju birališta, počinje prebrojavanje glasova u 32 regionalna centra širom Škotske, prenosi AFP. Oko 4,3 miliona Škota sa pravom glasa imalo je priliku da zaokruži "da" ili "ne" na listiću na kojem je bilo postavljeno istorijsko pitanje: "Da li Škotska treba da bude nezavisna država?" Prema izveštavanju medija tokom dana, odnos snaga "za" i "protiv" je bio prilično uravnotežen i od ključnog značaja će biti glasovi do danas neopredeljenih birača. Izlaznost na biralištima širom zemlje bila je prilično velika, a na nekima su tokom dana bili redovi građana koji su čekali da glasaju, preneo je BBC.
Pročitajte još: OEBS: 12.000 Kozaka želi da se priključi narodnoj miliciji
I dok se prvi rezultati očekuju rano ujutro, sigurno je da će ishod, kakav god bio, imati dalekosežne posledice, te ga sa zebnjom iščekuje čitav svet. U Engleskoj vlada veliki strah zbog moguće secesije Škotske što bi ostavilo dalekosežne posledice na ekonomiju ali i bezbednost Ostrva. Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA