Najnovije

Kijev nudi DNR donjecki aerodrom u zamenu za odmicanje fronta od Mariupolja

Kijevski elektronski list Insajder objavio je – pozivajući se na poslednje istupanje načelnika ukrajinskog Generalštaba Viktora Muženka – da je vojno-politički vrh hunte navodno spreman da Armiji DNR prepusti donjecki aerodrom u zamenu da odmicanje narodne vojske od Mariupolja. Za najmanje pet kilometara.
Aerodrom u Donjecku (Foto: Novorosinform)

Aerodrom u Donjecku (Foto: Novorosinform)

Jedan od ukrajinskih poslanika otrkio je da je Muženko ovo izneo na zatvorenom razgovoru u Vrhovnoj Radi (parlamentu) i da je ukazao da je u toku „ispravljanje linija fronta”. Čake ukazao: da je aerodrom jedna od „spornih zona” čije postojanje smeta određivanju „administrativnih granica delova Donabasa sa posebnim statusom”. Bilo kako bilo, u Donbasu se ponovo puca na sve strane. Tako i toliko da je vicepremijer DNR Andrej Purgin ocenio: „Smatram da primirja više nema. Intenzivno se koristi teško naoružanje. Bombarduju se gradovi. Četiri donjecke opštine od osam stalno se bombarduju. Samo što je granata pogodila autobus sa ljudima”. „Pre dva dana na autobusku stanicu u Harcisku palo je nešto ogromno i napravilo jamu od šest metra u prečniku i dva i po metra dubine. Taj momenat je bio pucanj iz startnog pištolja kojim je označen početak primene teškog naoružanja” — dodao je on. Purgin je pojasnio da do tada ukrajinska armija nije koristila teško naoružanje, što je davalo mogućnost da se poprave instalacije i rešavaju humanitarni problemi.
Pročitajte još:Lavrov: Ukrajini bolje da obezbedi primirje nego što spekuliše o nuklearkamaOvako prži rusko „Sunce“ (FOTO i VIDEO)
Izvor: Fakti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA