Najnovije

NEVEROVATNO: Vukovi u Zoološkom vrtu zavijali od tuge zbog smrti Vuka Bojovića!

BEOGRAD - Najveći ljubitelj životinja u Srbiji,direktor Zoo vrta Vuk Bojović koji je juče preminuo,  nije ostavio samo porodicu da za njim pati, tuga se osećala i u „Vrtu dobre nade“. Zaposlene i volontere zatekli smo u suzama, a njegovog psa sklupčanog u kancelariji.
Vuk Bojović (printskrin Jutjub)

Vuk Bojović (printskrin Jutjub)

- Pas Jagoš, belgijski ovčar, oseća da mu je gazda preminuo. Tačno zna da se nešto dešava, celog jutra sedi u kancelariji, sklupčan i tužan, čak mu se u očima skupljaju suze - pričaju volonteri zoo-vrta i sami žaleći Vukovu smrt. Posetioci kažu da su i vukovi nemirni i da zavijaju za svojim Vukom. Godinama je bolovao od hronične opstruktivne bolesti pluća, a poslednjih nekoliko dana bio je prehlađen. - Otac je dugo mučio muku s plućima, evo i sad da je živ, rekao bi svima: „Ugasite cigare, nemojte da pušite.“ Razboleo se još 2007. godine kad je štrajkovao glađu, a onda i kad je Luka uhapšen. Bilo mu je teško, ali se držao, sve dok ga pre nekoliko dana nije uhvatila ta prehlada.
Pročitajte još:

Gojković: Uskoro zaštita prava deteta i pred UN

(VIDEO) Počučin intervju pred odlazak u rat: Idem da branim svoj narod!

Pogoršalo mu se stanje, bio je slab, ali je uzimao terapiju i koristio je kiseonik. Čak mu se dan-dva pred smrt poboljšalo stanje. Mislili smo da će biti bolje, ali ujutru se tata samo nije probudio - priča potresena Marija i dodaje da je veče pre smrti s ocem pričala sasvim uobičajeno, ni ne pomišljajući da joj je to poslednji razgovor s njim. Sahrana Vuka Bojovića biće u ponedeljak, u 15.30, na Novom groblju, a očekuje se da će Grad organizovati i komemoraciju. U jednom od intervjua Vuk je rekao: „Kad je moja omiljena životinja, majmun Sami, umro, sahranio sam ga u zoološkom vrtu, a tu počiva i moj pas Laki. Voleo bih, kad umrem, da tu sahrane i moje srce. Tad bih počivao srećan“ - rekao je Bojović. NJegova ćerka Marija kaže da je Vuku mesto pored sina Nikole. Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA