Najnovije

"Rusija je pogrešila u Ukrajini"!

VARŠAVA - Predsednik Poljske Bronjislav Komorovski ocenio je danas povodom sukoba u Ukrajini da je Rusija počinila strahovitu grešku i s aspekta svojih interesa kada je iskopala rov pun krvi, a da je NATO takođe pogrešio kada je ignorisao povećanje vojnih izadataka Rusije poslednjih osam godina.
Foto: Securityobserver.org

Foto: Securityobserver.org

- Rusija je napravila strašnu grešku i u svetlu svojih interesa. Iskopala je rov napunjen krvlju, mržnjom i osećanjem nepravde. Danas nijedan Ukrajinac neće prihvatiti da bilo koji Rus može da mu priča o bratskom narodu, kazao je predsednik poljskom radiju TOK FM. NATO je po mišljenju Komorovskog takođe napravio jednu prostu grešku - to što nije hteo da vidi da Rusija poslednjih osam godina povećava svoje izdatke za naoružavanje. Komorovski je apelovao da se shvati da Poljska i Evropa ne bi trebalo da određuje Ukrajini kakve će granice prihvatiti ili koliko odlučna treba da bude u odbrani. - Ne treba da se postavljamo između predsednika i premijera Ukrajine. Najvažnije je to da podržimo prozapadne ambicije Ukrajine preko razvoja malih i srednjih preduzeća, pomoći u modernizaciji ukrajinskog odbrambenog sistema, prenošenja naših iskustava udecentralizaciji i predlaganja delotvornih programa suzbijanja korupcije, kazao je Komorovski.

Pročitajte još:

NATO „gura“ Kijev u rat!

BOLEST: Masovna međusobna silovanja u američkoj vojsci

Poljski predsednik razgovarao je sinoć sa predsednikom Slovačke Andrejom Kiskom i obojica predsednika su se složila da sadašnje primirje treba iskoristiti da se Ukrajini pomogne da krene u ekonomske reforme. - Razgovarali smo i o tome kako da pružimo ljudima u Ukrajini osećaj da ukoliko budu zainteresovani računamo sa njima u demokratskoj Evropi, kazao je Kiska nakon razgovora u Varšavi slovačkim novinarima. Slovački predsednik istakao je da Ukrajinci moraju da dobiju mogućnost da sami odluče kuda će a ako se odluče za demokratsku Evropu treba im u tome pomoći. Izvor: Vesti onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA