Najnovije

"Kad on završi, možeš ići i ti": Mornar i konobar silovali pijanu devojku, nudili je i kuvaru 

SPLIT - Protiv dvojice mladića (26 i 29) sa šireg omiškog područja, Opštinsko državno tužilaštvo u Splitu podiglo je optužnicu zbog silovanja pijane žene (30) za šta mogu dobiti do tri godine zatvora.
Foto: Indeks

Foto: Indeks

Kao mornar i konobar na brodu koji je bio privezan u hvarskoj luci, prošle godine u julu, oko 22.30, pratili su je u kabinu u potpalublju, gde su imali s njom polni odnos, iako ona nije bila u stanju svesno pristati zbog intoksikacije lekovima i alkoholom, piše Slobodna Dalmacija. Devojka iz Sesveta došla je na njihov brod nakon svađe sa svojim momkom koji je radio na turističkom brodu, u istoj luci. Nakon kraćeg druženja na palubi, otišla je u potpalublje gde ju je prvo pratio mornar (26) koji je, iako je bila u vidljivo poremećenom stanju svesti, pogrešno zaključio da želi imati polni odnos sa njom, stoji u optužnici. U kabini ju je gurnuo na krevet, obljubio i izišao napolje, posle čega je nastupio konobar (29) i takođe obavio polni čin nad njom.

Posvađala se s dečkom

U istrazi su obojica rekla da je ona trebala prenoćiti i ujutro sa njima otploviti u Split. Kod njih na brodu popila je votku, dve bevande i pivo, iako im je njen momak kazao da joj nipošto ne daju pivo. Mornar je rekao da su imali polni odnos sa njom na njenu inicijativu. Posle je izišla iz kabine i rekla da su je silovali. Devojka je u iskazu potvrdila da je na brodu kod momka pila dosta piva, nakon dve tablete "seroxata" i možda jednog "normabela".
Pročitajte još: Horor u Osijeku: Ušla u kupatilo i naletela na stotine zmija!
Popodne se posvađala sa dečkom i otišla na drugi brod, gde je sa osobljem dalje pila. Rekla je da nije nikoga navodila na polni odnos. Uprkos tome, mornar i konobar iskoristili su njeno stanje i bez pristanka opštili sa njom, a ona se nije bila u stanju odupreti. Nameravao ju je iskoristiti i kuvar, ali ga je vikom oterala.

Promenljivo ponašanje

Kuvar je u iskazu potvrdio da je dosta pila sa posadom te da joj je ponašanje bilo krajnje promenljivo, čas je plakala, čas se smejala. Vidio je kada je mornar otišao sa njom u kabinu, vratio se i rekao konobaru: "Ajde dole, ona je dole", a zatim je rekao i njemu: 'Kad on završi, možeš ići i ti.' Među dokazima je i nalaz alkohola u krvi koji je za devojku iznosio 1,43 promila tri sata nakon događaja. Suđenje će se provesti na Opštinskom sudu u Splitu. Izvor: Danas.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA