Najnovije

(MAPE) Pogledajte koliku teritoriju su za samo jedan dan Ukrajinci prepustili Novorusiji

Informacioni centar Antiterorističke operacije Ukrajine danas je indirektno priznao još jednu manipulaciju mapama stanja na frontu u Novorusiji.  Ukrajinci su danas priznali gubitak dobrog dela teritorije između Luganska i Prvomajska, kao i da Prvomajsk i Slavjanoserbsk drže snage Novorusije. Pogledajte drastičnu razliku na severu Novorusije po Ukrajinskim mapama: Mapa od 18. septembra:
Foto: RNBO

Foto: RNBO

Pogledajte današnju mapu (19. septembar): Zanimljivo je da je pad Slavjanoserbska Kijev priznao tek posle 20-ak dana. Kako je Pravda već pisala, snage Novorusije su još 28. avgusta ušle u taj grad, a među njima i pripadnici Četničkog pokreta iz Srbije. Naglu promena mape mnogi tumače i kao potvrdu da su dve grupe ukrajinskih vojnika kod mesta Červona Poljana i Krasni Luč uništene ili da su se predali. Kod mesta Červona Poljana bilo je opkoljeno nekoliko stotina pripadnika 1. motorizovane brigade, dok su kod Krasnog Luča Bili opkoljeni delovi 1. motorizovane brigade, 80. oklopno motorizovane brigade, kao i borci iz bataljona "Ajdar" - Nacionalne garde Ukrajine.
Pročitajte još:  Proročanstva ruskih svetitelja: Srbija razlog Trećeg svetskog rata!(MAPE) Ko je koga opkolio kod Gorlovke?
Situacija je promenila i kod mesta Debaljcevo gde su ukrainci priznali da je ono što je do juče bio čvrst koridor sada linija vatre snaga Novorusije.   Izvor: Pravda    

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA