Najnovije

Škotska ostaje u Velikoj Britaniji

EDINBURG - Građani Škotske glasali su protiv otcepljenja od Velike Britanije, pokazju današanji zvanični rezultat, koji imaju marginu greške od skoro 10 odsto.
Foto: maps.kom

Foto: maps.kom

Na osnovu rezultata glasanja objavljenih u 31 od 32 regiona, 55, 42 odsto građana Škotske glasalo je za ostanak u okviru Velike Britanije, dok je 44,58 odsto građana želelo da Škotska prekine 300-godišnji savez sa Britanijom, preneo je AfP. Premijer Škotske Aleks Salmond, predvodnik otcepljenja, priznao je poraz nakon što je 31 region objavio rezultate glasanja. "Važno je reći da je naš referendum bio dogovoren proces održan uz pristanak, a Škotska je većinom glasova u ovoj fazi odlučila da ne postane nezavisna država", rekao je Salmond svojim pristalicama okupljenim u Edinburgu. Oko 4,3 miliona Škota sa pravom glasa imalo je juče priliku da zaokruži "da" ili "ne" na listiću na kojem je bilo postavljeno istorijsko pitanje: "Da li Škotska treba da bude nezavisna država?"
Pročitajte još:Vladimir Jakunjin nudi ambasadoru Kirbiju časove iz istorije: Rusi su oslobodili Beograd!Ovako je Putin Dodiku opisao situaciju u Ukrajini
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA