Najnovije

Doneta giljotina pred zgradu ukrajinske Skupštine!

KIJEV - Majke i žene vojnika iz nacionalne garde su opet izašle na ulice Kijev sa zahtevima da se njihovi sinovi vrate iz borbene zone.
Giljotina ispred Rade

Giljotina ispred Rade

Ovog puta su se kod zgrade ukrajinskog parlamenta skupili rođaci boraca 51. volinske brigade nacionalne garde. Majke vojnika traže susret sa Petrom Porošenkom, a takođe i da se raspusti rukovodstvo Generalštaba. Da bi pokazali ozbiljnost svoih namera, aktivisti su kod zgrade Rade doneli giljotinu. Protestantima su se pridružili aktivisti partije "Sloboda". Oni podržavaju majke vojnika u odluci da se izvrši promena sastava Generalštaba, a takođe se zalažu za donošenje zakona o lustraciji. Očeku je se da parlament danas iznese na glasanje zakon "O čišćenju vlasti", čije usvajanje očekuju protestanti. Zgradu Vrhovne rade čuva kordon policije i nacionalne garde, a ima ih oko sto. Takođe, sa strane Marinskovog parka stoje 4 autobusa paravojnih formacija. Rođaci boraca iz Nacionale garde već 3 puta dolaze na miting. 26. i 27. avgusta u Kijevu su bile velike protestne akcije. Kako je izvestio LifeNews, protestanti su se sakupljali kod administracije Porošenka i zidova Generalštaba.
Pročitajte još:

MOSKVA: Agresiju na Krim smatraćemo napadom na Rusiju

Rusija Evropskoj uniji više nije strateški partner!

Komandir bataljona "Donbas", Semjon Semenčenko, pozvao je na društvenim mrežama da se blokiraju zdanja organa vlasti. -Opet su nas prevarili. Obraćam se ka svim Ukrajincima s pozivom da spasemo naše pobratime. Ako su ih ostavili odlikovani generali, ja verujem da ih neće ostaviti narod Ukrajine,-rečeno je u saopštenju. Semenčenko je već na svojoj stranici na Fejsbuku pozivao da se izvrši pritisak na predsednika i Ministarstvo odbrane Ukrajine da bi se pojačala vojna grupa u Ilovajsku. Ali u pomoć vojnicima nisu nikog poslali. Izvor: Lajf njuz

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA