Najnovije

Bajatović najavio poskupljenje gasa

Dušan Bajatović, generalni direktor Srbijagasa najavio je danas da će od 1. januara sledeće godine naplata računa za gas morati da bude stoprocentna, kao i da će doći do povećanja cene gasa.
Dušan Bajatović (Foto: Medija centar)

Dušan Bajatović (Foto: Medija centar)

Povećaće se cena transporta koja je trenutno nerealna, ali i visina mrežarine, a tražićemo i da se poveća odobrena dobit Srbijagasa. Sve to će dovesti do blagog poskupljenja gasa, ali ne velikog - rekao je Bajatović i dodao da je pet godina gas bio ispod cene što je izazvalo gomilanje dugova u Srbijagasu. On nije mogao da precizira koliko će to povećanje da bude, jer je za izračunavanje troškova i cene gasa zadužena Agencija za energetiku.
Pročitajte još:
Ipak, dodao je da će se cena gasa usklađivati i sa svakom promenom kursa dinara koji je već sada povećao cenu ovog energenta za oko četiri odsto. On je precizirao da ne očekuje bitne izmene cene gasa u dolarima, ali da je sam kurs dolara narastao u odnosu na kurs dinara i evra, što može izazvati promene cene gasa, jer su zaduženja Srbijagasa u evrima. On je napomenuo da je trenutna naplata računa za gas oko 63 odsto. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA