Najnovije

Porošenko: Izgubili preko 50 odsto ratne tehnike!

Savetnik ministra odbrane objavio: da ukrajinska armija nema novac za kupovinu nove ratne tehnike, a ministar pravde, Pavel Petrenko, optužio Generalštab za korupciju i predložio da se armija - rasformira. Kijevska hunta je već priznala - ustima Jurija Lucenka, savetnika Petra Porošenka - da joj je primirje u Donbasu potrebno i dobrodošlo jer želi da odloži završni obračun dok ne ojača jer želi da se sa Novorosijom obračuna „kao Hrvatska sa srpskom Krajinom“.
Predsednik Ukrajine. foto: RIA Novosti

Predsednik Ukrajine. foto: RIA Novosti

Postoji, međutim, još jedan, jednako krupan razlog. Ukrajinski parlament, koji je pod punom kontrolom hunte, pristao je da bez rasprave i protivljenja usvoji zakon o „posebnom statusu nekih opština Donbasa“ nakon što mu je Porošenko predočio: da je njegova armija u dotadašnjim borbama izgubila 58 odsto ratne tehnike. A još je pridodao: da je oko 2000 ukrajinskih vojnika bilo zarobljeno za samo četiri dana borbi. S obzirom na Porošenkovo priznanje, ne iznenađuje što je Aleksandar Daniljuk, savetnik ukrajinskog ministra odbrane, upozorio: „Armija nema novac za kupovinu nove ratne tehnike! Zato smo sredstva koja imamo usmerili u popravku postojeće tehnike. Poslednjih meseci smo popravili 12.000 tenkova, drugih oklopnih vozila, topova i ostalog“.
Pročitajte još:Nemačke vojne firme napuštaju zemlju zbog sankcija Rusiji!Viktor Lenta: Ratovao sam u Avganistanu, Čadu, Obali Slonovače, a u Novorusiji ostajem do pobede!
Ovo, međutim, nije sve. Ministar pravde u vladi hunte, Pavel Petrenko, javno je optužio Generalštab ukrajinske armije za toliku korupciju da je neophodno, kako je rekao, „rasformirati celu armiju“. Istovremeno je regionalni funkcioner iz Dnjepropetrovska, Svjatoslav Olejnjik, objavio da je ukrajinska kaznena ekspedicija u Novorosiji dosad imala oko 2000 poginulih, a Porošenko priznaje - manje od 850. Izvor: Fakti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA