Najnovije

Uzajamne optužbe za kršenje primirja u Donjeckoj oblasti

DONJECK - Ukrajinska vojska je tokom današnjeg dana deset puta prekršila režim prekida vatre između Kijeva i ustanika. Rudnici „Abakumov“ i „Komsomolac Donbasa“ su gađani iz reaktivnih sistema plotunske vatre „grad“, poginulo je troje ljudi, kažu u štabu samoproglašene Donjecke narodne republike.
Aerodrom u Donjecku (Foto: Novorosinform)

Aerodrom u Donjecku (Foto: Novorosinform)

„U 10:50 neprijatelj je izveo prvi napad sistemima „grad“ na rudnike „Abakumov“ i Komsomolac Donbasa“. Požar je potpuno uništio tri administrativne zgrade, tri radnika preduzeća su poginula“, kažu u štabu DNR. Ukrajinska vojska je takođe otvorila vatru na naselja Belaja Kamenka, Novaja Marjevka i Zujevka. Jedan civil je poginuo, sedmoro je ranjeno. U štabu ukrajinske vojske kažu da ustanici nastavljaju da napadaju pozicije snaga „specijalne operacije“ bez obzira na postignuti dogovor o prekidu vatre 5. septembra u Minsku.
Pročitajte još: (VIDEO) Komandant Motorola morao da puca u svog vojnika!
„Snage antiterorističke operacije poštuju primirje i otvaraju vatru samo da bi odgovorile na napade“, izjavljuju u štabu ukrajinske vojske. U pres centru „specijalne operacije“ kažu da su granatirane pozicije ukrajinske vojske u Donjeckoj oblasti pored naselja Peski, Retkodub, Centraljni, Zolotoje, Rasipnoje, Priovražnoje, Nižnjaja Krinka. Ukrajinska vojska tvrdi da se nastavlja borba za Mariupolj. Izvor: Glas Rusije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA