Najnovije

Škoti nastavljaju kampanju: Naših 45 odsto će se uvećati!

LONDON/EDINBURG - Hiljade proindependističkih aktivista, odlučni da nastave svoju borbu za škotsku državnost, pokrenuli su novu kampanju pod nazivom "45 odsto", uprkos porazu na referendumu u četvrtak, javlja Televizija Raša tudej.
Indenpendisti samtraju da će ovih 45 odsto da se uveća (foto Tviter)

Indenpendisti samtraju da će ovih 45 odsto da se uveća (foto Tviter)

Kampanja crpi svoje ime od 44,7 odsto biračkog tela škotskog koji su glasali "da" nezavisnost. Iako je 'Ne' kampanja obezbedila podršku 55.3 odsto glasača, apetit za nezavisnošću je i dalje jak. Pokret "Da" je na društvenim mrežama nastavio kampanju i pokazao odlučnost da se 45 procenata sa referenduma uveća. "Britanski establišment bi voleo kada bi ovi 45 procenata nestalo", može se pročitati na jednoj od stranica. "Ovi 45 odsto će samo jačati".Ključna figura u fundamentalnoj kampanji za nezavisnost je Tomi Šeridan, čija je poruka "Nada umesto straha" obišla brojne skupove uoči referenduma.  Kao istaknuti socijalistički glas u Škotskoj, Šeridan je tražio da se otvori put za pokret. "Proteklih par dana sam obasut hiljadamma poruka na Fejsbuku i Tviteru koje su mi poslali razočarani "Da" glasači, koji traže da se nastavi sitim putem napred", napisao je šeridan pratiocima na Fejsbuku. "Ohrabren sam da je toliko ljudi odlučilo da se uključe u politiku i ostanu politički angažovani. Ostavljanje politike političarima jeste recept za loše upravljanje", rekao je on. Izvor: Raša tudej, Pravda
Pročitajte još: JEZA: Majka je terala da ima seks sa 1.800 muškaraca pre svoje 18. godineNorveška: Ubistvo psa pokrenulo je lavinu protesta!

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA