Najnovije

Radulović: Tretman UAE kompanijama na štetu građana!

BEOGRAD - Predsednik pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović podneo je danas Ustavnom sudu inicijativu za pokretanje postupka za ocenu ustavnosti i zakonitosti Sporazuma sa UAE.
Radulović: Na štetu građana! (Foto: DostaJeBilo.Rs)

Radulović: Na štetu građana! (Foto: DostaJeBilo.Rs)

Iz te vanparlamentarne stranke bivšeg ministra privrede, navodi se da se traži ocena Ustavnog suda o Zakonu o potvrđivanju Sporazuma o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja i Zakonu o potvrđivanju Sporazuma o saradnji između vlada Srbije i UAE. U inicijativama se tvrdi kako ti sporazumi narušavaju jedinstvo pravnog poretka Republike Srbije i da su u suprotnosti sa Ustavom, Zakonom o privatizaciji, Zakonom o poljoprivrednom zemljištu, Zakonom o javnoj svojini i više drugih zakona. "Ukidajući domaće zakondavstvo i obezbeđujući povlašćen tretman kompanijama iz UAE na štetu svih naših građana, premijer je od Srbije napravio banana državu", navodi se u saopštenju.
Pročitajte još: Poruka poslanicima LSV, DS i NDS: Zaštitite građane od histeričnih poteza lidera vaših stranaka
Dodaje se da bi sporne odredbe navedenih zakona i sporazma mogle da proizvedu neotklonjive štetne posledice, te da se u inicijativama predlaže da se obustavi njihovo izvršenje do donošenja konačne odluke o njihovoj ustavnosti i zakonitosti. Radulović tvrdi da na osnovu spronih sporazuma vlada i premijer daju kompaniji Al Ravafed iz UAE: objekte javnih preduzeća u restrukturiranju po pet puta manjoj ceni od tržišne, 3.800 hektara u vlasništvu tih preduzeća po ceni od 6.000 evra po hektaru, dok je tržišna cena 10.000 evra, još 3.800 hektara zemljišta u Karađorđevu daju bez ikakve naknade, uz podelu profita, pri čemu 80 odsto zadržava "investitor". Dato je i 2.000 hektara poljoprivrednog zemljišta u Opštini Kula, koje trenutno obrađuju lokalni poljoprivrednici koji su ga zakupili na javnom tenderu po ceni od 400 evra po hektaru, a Al Ravafedu se daje u zakup po ceni od 250 evra po hektaru, navodi se u saopštenju. Izvor: Tanjug  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA