Najnovije

Otvoreno pismo srpskom narodu od komandanta Nikole Perovića

NOVORUSIJA - Nikola Perović, komandant srpskih dobrovoljaca u Novorusiji i jedan od osnivača francusko-srpske dobrovoljačke brigade Junajt Kontinentale, obratio se otvorenim pismom srpskom narodu u kojem je izrazio oduševljenje odzivom Srba na njegov poziv na borbu u Novorusiji i istakao važnost borbe u Novorusiji za sudbinu i budućnost srpske države i srpskog naroda.
Nikola Perović (Foto: FB)

Nikola Perović (Foto: FB)

Prenosimo otvoreno pismo Perovića u celini: Braćo Srbi, pomaže Bog! Nakon mog poziva za opštu mobilizaciju bio sam stvarno iznenađen velikim brojem poruka koje su mi stizale od moje braće iz Srbije sa željom da čistog srca i duše pristupe brigadi koju smo osnovali i pruže svoj doprinos u borbi za slobodu Novorusije i pravoslavnog sveta. Ja, Nikola Perović, komandant srpskih dobrovoljaca u Novorusiji, iako imam samo 25 godina, uspeo sam da zavredim poverenje srpskog i ruskog naroda. Trudiću se da opravdam ukazano poverenje i pokažem da mogu i umem da povedem naše Srbe u zajedničku borbu protiv američkog imperijalizma, koji pod parolama demokratije okupira zemlje gejparadama, razvratom, nemoralom, pogrešnim vrednostima. Uveren sam da se srpski narod neće odreći svoje tradicije, istorije i vere. Živeo sam u Francuskoj i posmatrao kako pred stravičnom američkom propagandom, koja je zahvatila Evropu, ljudi gube dušu i odriču se svojih korena.
Pročitajte još: (VIDEO) Pogledajte najveću vojnu vežbu „Vostok 2014″ na Kamčatki i Čukotki
U ovim trenucima moramo biti oprezni pred novim podvalama, „obojenim revolucijama“ koje se spremaju u našoj Republici Srpskoj, novim ucenama i pritiscima. Zbog je toga je važno da srpski narod shvati da se njegovi intresi i opstanak danas brane u Novorusiji i da je važno da svi pomognemo naš bratski ruski narod i zajedničkim snagama pokažemo Zapadu da ne mogu više da prekrajaju granice, okupiraju teritorije i porobljavaju narod. Duboko verujem, da ćemo se svi koji smo danas ovde, u Novorusiji, i sva naša braća koja će nam se priključivati u narednom periodu, vratiti jednom na naše Kosovo i Metohiju i osloboditi našu kolevku. Bratski ruski narod, koji nikada nije napustio Srbiju, zahvalan je za svu ljubav, pomoć i podršku koju im pružamo u ovom trenutku. Sada je došao trenutak da pokažemo našu snagu, jedinstvo, volju, slogu i veru! Da se odlučimo i opredelimo: laž ili istina, ropstvo ili sloboda, nevera ili vera, nestanak ili večnost! Živela Srbija! Živela Rusija! Živela Novorusija! Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA