Najnovije

Stojanović: U nedelju će biti održana Parada ponosa

BEOGRAD - U nedelju će biti održana Parada ponosa, jer su bezbednosni rizici mnogo manji nego prethodnih godina, ocenio je predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti i funkcioner Srpske napredne stranke Momir Stojanović.
Spremni za šetnju (Foto: RTV.RS)

Spremni za šetnju (Foto: RTV.RS)

"Parade ponosa će biti, jer je aktivnost desničarskih organizacija ove godine beznačajna. To je, svakako, stvar procene nadležnih službi, ali definitivno mislim da će šetnja u nedelju biti održana", rekao je Stojanović za "Danas". Upitan šta je to različito u odnosu na prethodne godine kada je Parada ponosa zabranjivana, on smatra da je danas prisutan mnogo manji stepen rizika. "Preovladalo je mišljenje u društvu da se ljudska prava moraju poštovati, a u okviru toga su i prava na seksualno opredeljenje. Na putu evropskih integracija moramo i to da realizujemo i tu nema mnogo priče", dodaO je Stojanović.
Pročitajte još:
On napominje da se Parada mora održati, jer to je jedan od uslova preko kojeg EU neće preći i Srbija zna da to mora da održi. Stojanović ističe i da će nadležne službe u sektoru bezbednosti izneti svoje procene o bezbednosnom riziku, ali misli da će ovog puta sve te procene biti pozitivne i da će odobriti održavanje skupa. Kako "Danas" piše, konačnu odluku o održavanju Parade ponosa policija će najverovatnije doneti u petak, a bezbednosne procene se intenzivno rade. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA