Najnovije

(VIDEO) NAUČNICI U ŠOKU: Mumija deteta neprestano trepće!

Pre pet godina antropolog i kustos Dario Pjombino Maskali raskrinkao je mit o mumificiranoj devojčici Rozaliji Lombardo, koja uprkos svemu ne prestaje da šokira naučnike.
Foto: Jutjub printskrin

Foto: Jutjub printskrin

Malena Rozalija Lombardo je umrla, 1920. godine od zapaljenja pluća kada joj je bilo svega dve godine. NJenom ocu je srce bilo potpuno slomljeno, te je zamolio lokalnog balzamera Alfreda Salafiju da je mumificira. Iako počiva među hiljadama drugih mumija u Kapučin katakombama na Siciliji, Rozalija najviše privlači pažju. Razlog je to što, verovali ili ne, Rozalija svakoga dana pomera oči. Pre pet godina antropolog i kustos Dario Pjombino Maskali raskrinkao je mit o mumificiranoj devojčici, koja uprkos svemu ne prestaje da šokira naučnike: - U pitanju je optička iluzija usled svetla koje bočni prozori filtriraju, a čiji se intenzitet tokom dana menja – rekao je reporterima. Pjombino je razotkrio ovu misteriju kada su radnici premestili kovčeg sa mumificiranim telom male Rozalije, usled čega se njeno telo blago pomerilo. Tada je po prvi put mogao da pogleda u njene oči, jasnije nego ikada. - NJene oči nisu potpuno zaklopljene, i istina je da nikada nisu ni bile – izjavio je antropolog.
Pročitajte još:PRVI DOKAZ FBI: Dokument koji dokazuje da je Hitler pobegao u Argentinu!(VIDEO) Lud, hrabar, ili nešto treće: Procenite sami!
Izvor: Telegraf.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA