Najnovije

Kim DŽong Un bolestan

Lider Severne Koreje Kim DŽong Un čitave tri sedmice nije viđen u javnosti i nije bio prisutan na jednom važnom državnom skupu. Pojavile su se glasine da je bolestan - što su potvrdili i državni mediji.
Vođa (foto: Independent.co.uk)

Vođa (foto: Independent.co.uk)

Kako piše američki Si-En-En, Kim DŽong Un je bio odsutan sa sednice Vrhovne narodne Skupštine, severnokorejskog parlamenta na koji dolaze zvaničnici Komunističke partije, vojske i raznih nacionalnih organizacija, prenosi Beta. Među državnim rukovodiocima koji su sedeli na bini, jedno mesto je upadljivo bilo prazno. Kako piše Čajna dejli, severnokorejski mediji su potvrdili da je Kim bolestan, pa su ponovo prikazali jedan raniji snimak sa vođom koji hramlje. "Maršal naš, uprkos bolesti, nastavlja pun žara da prati stazu vođenja naroda", rečeno je stanovnicima Severne Koreje u TV prilogu koji se bavio vođinim zdravljem a prikazan je 25. septembra.
Pročitajte još:
Time je, piše Čajnda dejli, potvrđeno da je Kim bolestan, ali bojazni nisu uklonjene. Raniji medijski izveštaji su sugerisali da je Kimovo zdravlje možda izloženo ozbiljnoj opasnosti zbog gojaznosti i da mladi vođa previše konzumira ementaler, švajcarski sir. Prema navodima agencije Itartasa, video sa bolešljivim vođom kao da potiče sa istog događaja koji je javnosti prikazan u julu ove godine, a to je bila Kimova poseta Palati sunca. Poslednji televizijski snimak sa Kimom bio je prikazan 3. septembra, i on je tada prikazan kako prisustvuje nekom koncertu u pratnji svoje žene. U međuvremenu, na televiziji nije bilo reči o njegovim posetama fabrikama, zemljoradničkim gazdinstvima i vojnim jedinicama, a takvi materijali su, kako piše britanski Telegraf, prikazivani desetine puta mesečno. Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA