Najnovije

Organizatori strahuju od otkazivanja Parade!

BEOGRAD - Organizacioni odbor Parade ponosa Beograd izrazio je zabrinutost zbog informacija Biroa za koordinaciju službi bezbednosti da Parada 28. septembra nije zabranjena, ali da će konačnu procenu tek doneti.
Prajd 2014. (Sekult.com)

Prajd 2014. (Sekult.com)

- Zabrinuti smo zbog informacije Biroa za koordinaciju službi bezbednosti u kojoj stoji da Parada ponosa nije zabranjena, ali da će konačnu bezbednosnu procenu, od koje zavisi da li će Prajd biti održan, biro doneti tek nakon skupova koji su zakazani za subotu, naveli su organizatori Parade. U saopštenju organizacioni odbor Parade pozvao je sve nadležne državne institucije da istraju u odbrani Ustavom garantovanih prava svojih građana. U izjavama koje su državni zvaničnici davali poslednjih dana prepoznavali smo pozitivne korake u kreiranju klime koja će ove godine konačno omogućiti Prajd. Iskrenost tih izjava biće potvrđena samo ako se prema planu, u nedelju, 28. septembra prošetamo centrom Beograda", piše u saopštenju.
Pročitajte još:

MUP: Štrajkuje samo 5 odsto policajaca!

Parada za sad nije zabranjena!

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović danas je, nakon sednice Bira za koordinaciju rada službi bezbednosti, rekao da Biro nije zabranio održavanje Parade, ali da zadržava pravo da je zabrani ukoliko se proceni da bi bezbednost građana i imovine mogla da bude ugrožena. Stefanović je kazao da će Biro zasedati intenzivno da bi odluka bila doneta blagovremeno. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA