Najnovije

U štrajk jutros stupilo oko 80 odsto policajaca u Policijskoj upravi u Jagodini

Jagodina -- U štrajk je jutros stupilo oko 80 odsto policajaca i zaposlenih u Policijskoj upravi u Jagodini i Policijskim stanicama Ćupriji, Despotovcu, Paraćinu i Rekovcu.
U štrajku (Novinenovosadske.com)

U štrajku (Novinenovosadske.com)

U Pomoravskom okrugu ne štrajkuju policajci Policijske stanice Svilajnac, izjavio je Tanjugu predsednik Sstrajakačkog odbora Miroslav Savić i dodao da štrajkuju i vatrogasci. U Jagodini je u štrajku Saobraćajena policija, šalteri za izdavanje vozačkih i saobraćajnih dozvola, kriminalistička policija, 80 odsto ljudi koji rade u Jagodijni su u štrajku. Rade samo šalteri za lične karte i pasoše, precizirao je Savić.
Pročitajte još:
U Paraćinu, drugom po veličini gradu u Pomoravskom okrugu, preko 70 odsto svih zaposlenih u policiji su u štrajku, ne štrajkuje jedino Policijska stanica u Svilajncu, a sve ostale Policijske stnice su u štrajku, ponovio je Savić, koji je i član Izvršnog odbora Nezavisnog sindikata policije. Poštuje se minimum procesa rada, ne ide se na intervencije po prijavi građana, vrše se samo uviđaji dok se ostali poslovi ne obavljaju, napomenuo je Savić. "Štrajk će trajat do ispunjenja naših zahteva, a oni su povećanje plata, mi samo tražimo ono što smo do sada imali po posebnom Kolektivnovom ugovoru, isplatu zaostalih dogovanja za naknade za odlazak i dolazak na posao i izuzimanje zaposlen u MUP od dodatnih smanjenja plata od deset odsto, pošto su zaposlenima u MUP pre dva meseca smanjene plate za deset odsto, u proseku 4.000 dinara", objasnio je Savić. Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA