Najnovije

DEVENPORT: Nadam se da će sutra biti Parade

BEOGRAD - Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport izrazio je nadu da će sutra u Beogradu biti održana Parada ponosa i da će to biti pozitivno ocenjeno u godišnjem izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije.
Majkl Devenport (skrinšot Jutjub)

Majkl Devenport (skrinšot Jutjub)

On je u obraćanju učesnicima Međunarodnog prajd foruma istakao da je održavanje Parade odbrana i promovisanje suštinskih vrednosti EU. - Nadam se da će napori Vlade, organizatora i građanskog društva dovesti do održavanja Parade ponosa, rekao je Devenport i pozdravio najavu brojnih vladinih zvaničnika da će biti na Paradi. On je istakao da su ta činjenica i mogućnost predstavnika LGBT da se obrate članovima parlamenta "izvor ohrabrenja", dok je stav Srpske pravoslavne crkve, prema njegovim rečima, "manje ohrabrujući".
Pročitajte još:

(VIDEO) Čeda Jovanović na prošloj gej paradi pretio čoveku: I tebe ćemo da je*emo posle!

Gej prajd organizatori se nadaju šetnji

Devenport je istakao da je zadatak društva da se bori protiv diskriminacije, a da mediji imaju važnu ulogu u adekvatnom i objektivnom izveštavanju. Ambasador EU je podsetio na pregovaračka poglavlja 23 i 24 u kojima se konkretno prati pitanje ljudskih prava i sloboda i dodao da Vlada Srbije treba da usvoji akcioni plan za strategiju protiv diskriminacije. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA