Najnovije

Lavrov: Širenje NATO je greška i provokacija

NJUJORK – Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas da smatra da je širenje NATO-a „greška” i „u određenom stepenu čak provokacija”, koja podriva jedinstveni sistem bezbednosti.
Lavrov u automobilu (Foto: JuTjub Skrinšot)

Lavrov u automobilu (Foto: JuTjub Skrinšot)

„Širenje NATO-a smatram greškom. U određenom stepenu to je čak provokacija. To je neodgovorna politika, koja podriva obavezu građenja jedinstvenog sistema jednake i nedeljive bezbednosti za sve u Evropi, nezavisno od toga da li pripadate nekom vojno-političkom bloku ili ne”, kazao je Lavrov na konferenciji za novinare u NJujorku, na marginama 69. zasedanja Generalne skupštine UN. Lavrov je, takođe, rekao da Rusija neće dopustiti „nikakvu novu trku u naoružanju”, ali će uvažiti aktuelne pretnje po bezbednost pri vojnim planiranjima.
Pročitajte još: Puškov pozvao Savet Evrope da istraže masovne grobnice u Donbasu
„Međutim, kada nam govore da sistem protivraketne odbrane nije usmeren protiv Rusije (...) mi, ipak, imamo vojnike, koji su završavali akademije, dobro im mozak funkcioniše, oni to sve shvataju - kako to izgleda i kako se projektuje na naše potencijale osiguravanja sopstvene bezbednosti”, rekao je on. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA