Najnovije

Mirović: Za promenu Ustava potreban politički konsenzus

BEOGRAD - Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović rekao je danas da promena Ustava Srbije u ovom trenutku nije namera SNS, a da je za promenu najvišeg državnog akta neophodan politički konsenzus.
Srpska napredna stranka (Foto: SNS)

Srpska napredna stranka (Foto: SNS)

Mirović je gostujući na televiziji Pink rekao da Deklaracija o potrebi pokretanja postupka izmene Ustava Srbije ili donošenja novog ustava koju je donela Skupština Vojvodine ne znači ništa i da se Ustav ne menja, kao i da usvajanje Deklaracije predstavlja propali pokušaj da se definišu politički ciljevi koji su suprotni ciljevima razvoja te pokrajine. "Ukoliko želimo izmene neophodno je da postignemo politički konsenzus o tome, jedinstvo većine političkih stranaka, da napravimo viziju promene Ustava, analiziramo postojeći, a to u ovom trenutku nije namera SNS", istakao je Mirović. Prema njegovim rečima, ova Deklaracija ima za cilj da uznemiri javno mnjenje i istakne da postoje stranke koje brinu o Vojvodini, i one koje ne brinu, što, kako je rekao nije tačno.
Pročitajte još: MUFTIJA ZUKORLIĆ: Srbijo, zašto se plašiš fesova?
Govoreći o prelasku poslanika DS-a u druge stranke, Mirović je ocenio da se radi o odgovornim ljudima koji su prepoznali razliku između deklarativnih vizija i propalih ideja aktuelne vlasti i realnog života u Vojvodini. Mirović je istakao i da građani očekuju konkretan rezultat, jasan plan, finansijske kapacitete i realizaciju velikih poslova i na tome treba graditi politiku, a ne na deklaracijama i praznim obećanjima. "Najverovatniji scenario je da ćemo u narednom periodu imati priliku da vidimo finiš političkog mučenja građana Vojvodine jer vlast ne priznaje da nema sposobnost da upravljaju javnim poslovima. Ali mi nećemo odustati, tražićemo dijalog, insistiraćemo na izboru privremene teničke vlade koja će imati zadatak da obavi čitav niz važnih poslova do izbora koji će biti održani krajem 2015. ili početkom 2016. godine", rekao je Mirović. Komentarišući najavljene mere štednje, Mirović je rekao da je to samo jedan segment ukupne promene ekonomske politike aktuelne vlade. Prema njegovom mišljenju, neophodna je kombinacija i drugih mera koje su najavljene, kao što je povećanje efikasnosti u javnim preduzećima, suzbijanje sive ekonomije, ali i da se kroz mere podsticanja privrednog razvoja podstakne ubrzana reindustijalizacija Srbije. On je dodao da u narednih nekoliko nedelja očekuje i promenu elemenata podsticajne politike u poljoprivredi, što bi značilo da će se sa značajnijim sredstvima podsticati mala i srednja gazdinstva. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA