Najnovije

U Lučanima se voda povlači, ali problemi ostaju!

LUČANI - Voda u Lučanima se povlači, a u selu Đerać je poplavljeno više od 300 hektara poljoprivrednih oranica, izjavio je danas za Tanjug predsednik te opštine Mladomir Sretenović.
Katastrofa (Foto: JuTjub)

Katastrofa (Foto: JuTjub)

On kaže da od aprilskih poplava, osim improvizovanog bedema u Đeraću, ništa nije urađeno na sanaciji rečnog korita, jer nije bilo sredstava. "To zapravo i nije ingerencija lokalne samouprave, već republike. Mislim da bi u ponedeljak trebalo da se raspiše tender, što konkretno znači da će započeti radovi na sanaciji korita od sliva u Zapadnu Moravu do mosta u Krstacu, a biće urađene i ustave", naveo je Sretenović. Prema njegovim rečima, projekat postoji, a finansiraće se iz sredstava koja su prikupljena na donatorskoj konferenciji. "Za Lučane je Kanada opredelila 38 miliona dinara, što će biti dovoljno za realizaciju ovog posla", ocenio je Sretenović.
Pročitajte još:Velimir Ilić: Kancelarija za obnovu „koči“ sanaciju poplavljenih područjaŠTA NAS ČEKA NAKON PARADE? Češka- festival sadizma na ulicama, Italija- gole žene gaze ikone!
Zbog obilnih padavina u selu Đerać se ponovo izlila reka Bjelica koja je poplavila 12 kuća, zbog čega je evakuisano 35 ljudi kao i domaće životinje". JP "Putevi Srbije" saopštili su danas da je zbog izlivanja reke Bjelice na snazi obustava saobraćaja na deonici državnog puta Kratovska reka -Lučani -Guča, a da je alternativni pravac za sva vozila deonica Čačak- Guča. Takođe, zbog izlivanja reke Bjelice na snazi je obustava saobraćaja i na državnom putu II B reda broj 408, deonica Lučani - Markovica, u oba smera i za ovu deonicu nema alternativnog puta. Radovi su obeleženi adekvatnom saobraćajnom signalizacijom, a iz "Puteva Srbije" mole učesnike u saobraćaju da poštuju privremenu saobraćajnu signalizaciju i ograničenje brzine i da vožnju prilagode uslovima na putu. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA