Najnovije

Najmanje 2.500 stanovnika istočne Ukrajine poginulo je od raketa

MOSKVA - Najmanje 2.500 stanovnika istočne Ukrajine poginulo je od raketa, nakon upotrebe višestrukog lansirnog raketnog sistema (MLRS), rekao je danas portparol Ruske istražne komisije Vladimir Markin.
Raketni udar na Donjeck (Foto: Novorosinform)

Raketni udar na Donjeck (Foto: Novorosinform)

Istragom je utvrđeno da su ubistva građana Ukrajine iz ruskog govornog područja rezultat upotrebe Grad i Uragan raketa, nevođenih avionskih raketa s kasetnim bojevim glavama, taktičkih raketa Točka-U i drugih vrsta teškog ofanzivnog naoružanja neselektivnog tipa, javila je ruska novinska agencija Itar-Tas.
Pročitajte još:
Kao rezultat tih akcija, najmanje 2.500 ljudi je poginulo, rekao je Markin. Osim toga, dodao je Markin da je, preko 500 stambenih objekata, objekata komunalnih usluga i objekata društvenog značaja, bolnica, dečijih i opšteobrazovnih institucija uništeno u regionu Donjecka i Luganska. Istovremeno više od 300.000 stanovnika koji su se bojali za svoj život i zdravlje, bili su primorani da napuste svoja stalna mesta boravišta i da kao izbeglice zatraže utočište na teritoriji Ruske federacije. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA