Najnovije

Ako ste gadljivi, nemojte čitati ovaj tekst!

BEOGRAD - Nekad je trebalo ceo dan da se napravi hleb, a danas samo četiri sata.
"Uh"....(Fejsbuk)

"Uh"....(Fejsbuk)

Da bi ovo postigli i popravili učinjenu štetu zbog brze pripreme, proizvođači koriste razne dodatke - regulatore kiselosti, poboljšivače ukusa, boje i sredstva za učvršćivanje testa i sprečavanje zgrudnjavanja, ali i jedan zanimljiv aditiv cistein koji se dobija iz - ljudske kose. A kosu skupljaju gde, s podova kineskih frizerskih salona. Kosa se otapa u kiselini, nakon čega se l-cistein izoluje u hemijskom procesu, pakuje i šalje komercijalnim proizvođačima hleba.
Pročitajte još:

Ukrao 130 evra i delio prolanicima ali šokiraćete se kad vidite lopova!

Ako vam se ovo gadi, ili ste pak vegetarijanac ili vam vera brani konzumaciju delova ljudskog tela, onda ste u ozbiljnim problemima jer proizvođači ne moraju da označe l-cistein na etiketi proizvoda. Ovaj aditiv koristi se kao smesa za tretiranje brašna, jer poboljšava elastičnost i kvalitet testa, a time i izgled konačnog proizvoda. Zbog toga ga dodaju u hled, keks, peciva, kolače i brzo smrznute proizvode. Osim ljudske kose, drugi izvori l-cisteina uključuju kokošja i pačja perja, dlake životinja, rogovi krava i naftni nusproizvodi. Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA