Najnovije

DS: Vučić jedini ministar, ostali su njegovi savetnici!

BEOGRAD - Demokratska stranka neće podržati Željka Sertića za ministra privrede jer njegova biografija ne uliva poverenje, a potrebno je, smatraju demokrate, i da novi ministar ima politički integritet.
Demokratska stranka

Demokratska stranka

"Smatramo da za jednu parlamentarnu demokratiju nije normalno da se za dve godine bira četvrti ministar privrede, tri ministra poljoprivrede, tri ministra finansija i tri ministra prosvete. To predstavlja dokaz ultimativne nesposobnosti i nestabilnosti države“, rekao je šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović novinarima u Skupštini Srbije. Komentarišući Sertićevu biografiju, Stefanović je rekao da je on neko ko je diplomirao u dosta poznim godinama, na Univerzitetu Union, da je član SNS, kao i da ima dve firme, te da su obe u blokadi... "To su neke crtice iz njegove biografije, a koje ne ulivaju poverenje da je to čovek koji će moći da reši sadašnje katastrofalno stanje u ekonomiji, koje se ogleda u najvećem deficitu u Evropi, porastu nezaposlenosti i nedostaku investicija i to što preko 200.000 privrednih subjekata grca usled nametnutih poreza...“, rekao je Stefanović.
Pročitajte još: Navijač Srbije se biciklom popeo na naveći vrh Pirineja, a onda se dogodilo nešto strašno!
Prema njegovim rečima, DS želi da ministar privrede bude čovek od političkog integriteta koji će samostalno moći da donosi odluke i brzo da deluje. "Imamo jasne konkretne predloge za to, ali oni nas ne čuju zato što ne mogu da stignu da urade bilo šta jer toliko brzo se menjaju što, nažalost, predviđamo i Sertiću. Sigurno je da u ovoj vladi postoji samo jedan ministar, a to je Vučić, svi ostali su njegovi savetnici. On je taj koji vodi ekonomsku, poresku svaku drugu privrednu politiku“, prokomentarisao je šef demokrata. Stefanović smatra i da Sertić ne razume suštinski problem srpske privrede, a to su nelikvidnost, nemogućnost ubiranja prihoda, nenormalno dizanje poreza i dažbina. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA