Najnovije

Oni se vraćaju u Srbiju! Četnici završili misiju u Novorusiji

ROSTOV -Pripadnici Slavjanskog Četničkog odreda „Jovan Šević“ posle tromesečnog boravaka na teritoriji Novorusije i uspešno obavljene misije koje su imali i napustili su danas Novorusiju, kažu za Pravdu u Četničkom pokretu. Oni se nalaze u Rostovskoj oblasti u Rusiji odakle će uskoro krenuti u Srbiju.
Srpski četnici (u Lugansku Foto: FB)

Srpski četnici (u Lugansku Foto: FB)

- Ovaj odred je bio sastavljen od pripadnika Četničkog pokreta, braće iz Bugarske i Rusije. Pripadnici četničkog odreda „ Jovan Šević“, učestvovali su u humanitarnim akcijama dotura lekova, hrane, vode, obuće i odeće civilnom stanovništvu pogođenim borbenim dejstvima kao i na prvim borbenim linijama. Razvojom ratnih dejstava pripadnici četničkog odreda „ Jovan Šević“ uključivali su se i u ratna dejstva. Trojica pripadnika odreda su i raljena u tim akcijama ali su se brzo oporavili. Prvi od njih su još pre desetak dana stigli u Srbiju - kažu u Četničkom pokretu. Pošto je misija zvanično završena svi pripadnici četničkog odreda „ Jovan Šević“ su napustili područja borbenih dejstava, napustili su Novorusiju i spremaju se za povratak u Srbiju, dok će komandant odreda Bratislav Živković ostati još izvesno vreme u Rusiji. - Živković će ostati neko vreme na relaciji Rostov-Moskva radi praćenja situacije i komunikacije sa vlastima Novorusije, kao i bratskim kozačkim pokretima - kaže naš sagovornik iz Četničkog pokreta. U Četničkom pokretu kažu da su razlozi za završetak misije u Novorusiji dvostruki. - Od našeg odlaska u Novorusiju do danas situacija se drastično promenila. Sada je Novorusija dobila snažnu vojsku, dobro organizizovanu koja može da se odupre ukrajinskoj agresiji. Otišli smo kad je bilo najteže, vraćamo se sada kada je narod Novorusije u stanju da se sam odbrani. Podsećam vas da smo i na Krimu bili sve dok je postojala potreba za našim angažovanjem. Kao i tada na Krimu, ovde je sada sve pod kontrolom i Novorusija više nije u opasnosti kakvoj je bila. Naši ljudi se vraćaju porodicama u Srbiju - kaže on i nastavlja dalje: - Istovremeno, želeli smo da ovim pokažemo da su Četnici lojalni Srbiji,  posle poziva državnih organa našim državljanima koji su u sukobu u Ukrajini da se vrate u zemlju, ove dve stvari su se poklopile - ukazuje naš sagovornik. Pravda podseća da su srpski četnici učestvovali u nekima od najžešćih borbi tokom odbrane Novorusije, i da su u više napada jurišali na Luganski aerodrom, probijali koridor Lugans-Krasnodon i učestvovali u oslobađanju više naselja.
Ovako je počelo:Četnički komandant Bratislav Živković u Donjecku(FOTO) EKSKLUZIVNO: Četnici na položaju u DonjeckuČETNICI PORUČUJU IZ DONJECKA: Živi smo i zdravi!RUSKI MEDIJI POTVRDILI: Srpski dobrovoljci naneli ozbiljan udar UkrajiniČetnici poslali poruku iz Luganska: Uništili smo fašistima dva tenka i top!Četnici se probili iz Luganska sa telom poginulog kamandanta MaksaPAŽNJA: Srpski četnici oslobodili Slavjanoserbsk!
Ruski mediji su u više navrata izveštavali o akcijama srpskih četnika, kao i da je njihova popularnost među stanovništvom Donbasa velika. Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA