Najnovije

Strani obaveštajci spremaju nemire!

BANJALUKA - Jedna od tema na kojoj se uveliko lome koplja u izbornoj kampanji u Republici Srpskoj jeste i navodna mogućnost izazivanja nemira u izbornoj noći, ako rezultati krenu u lošem smeru, bilo po vlast ili opoziciju.
Tajne službe na delu? (foto: rafayhackingarticles.net)

Tajne službe na delu? (foto: rafayhackingarticles.net)

Iz vladajućih stranaka stižu najave da će nerede organizovati strani centri moći, a opozicija upozorava da će nerede izazvati vlast. Tako je lider PDP-a i kandidat opozicije za Predsedništvo BiH Mladen Ivanić rekao da šef SNSD-a, predsednik RS Milorad Dodik, priziva nerede jer je svestan da će izgubiti na oktobarskim izborima. - Dodikove tvrdnje o tome kako opozicija zajedno sa strancima priprema nerede posle 12. oktobra, jasan je pokazatelj da on neće predati vlast mirno i da javnost Srpske treba na to da se pripremi. Očito je da ovoliko napadno insistiranje na nekoj teoriji zavere zapravo znači da on gubi izbore i da priprema teren za nemire i za pokušaj da ostane na vlasti na silu - rekao je Ivanić. Međutim, Dodik je nešto ranije rekao da opozicija planira nemire uz pomoć stranaca čiji je štab lociran u Tuzli. Međutim, predsednik Srpske je potom otkrio da ima informacije da je taj štab izmešten iz ovog grada u FBiH. - NJihov plan je da u izbornoj noći krenu sa pričom o navodnoj krađi. Onda će početi da dižu Pale, Bijeljinu, Doboj i deo Banjaluke da bi se tako napravio spektakl i priča o tome - istakao je Dodik. On je ranije naveo da jedan broj stranih penzionisanih obaveštajaca sedi u hotelu Tuzla u Tuzli i da su zauzeli dva sprata. - Ti strani obaveštajci nastoje da koordinišu aktivnosti protiv vlasti RS u nastojanju da dobiju mekšu strukturu ljudi, koje će moći da pridobiju za svoje planove - izjavio je Dodik.
Pročitajte još:

Izrael sprema nezavisnost Srpske?!

Ova tema pomenuta je i na prošlonedeljnom sastanku lidera vladajuće koalicije, a informaciju o obaveštajcima i centrima moći u Tuzli u javnost je plasirao i lider Socijalističke partije Petar Đokić. Izvor: Vesti onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA