Najnovije

SELAKOVIĆ: Pronaći krivce za pljačku naroda!

BEOGRAD - Ministar pravde Nikola Selaković poručio je, reagujući na otovreno pismo grupe autora objavljeno u listu Danas, da se moraju pronaći odgovorni za svaku pljačku naroda, katastrofalne privatizacije i uništavanje privrede Srbije, koji će "ni manje ni više nego po slovu zakona" snositi posledice za svoja dela.
Pronaći odgovorne (Foto: youtube.com)

Pronaći odgovorne (Foto: youtube.com)

Ističući da se kao ministar pravde nikada nije mešao u rad pravosudnih organa, niti će to činiti, Selaković je rekao da se uvek zalagao "za posebnu pažnju kada je u pitanju rešavanje slučajeva propalih privatizacija, bezdušnih pljački države i radnika". - Nažalost, neke stvari je bilo potrebno mnogo ranije rešavati. Jasan stav i političku volju država je trebalo mnogo ranije da pokaže, naveo je ministar a preneo je Danas. On je dodao da je sada pitanje koliko nešto što je decenijama zapostavljano i gurano pod tepih može da dobije svoj pravi epilog. - Ali i bez obzira na to, kako u dosadašnjem, tako i u svom budućem političkom delovanju daću svoj maksimum u podršci pravosudnim organima da svi ovakvi slučajevi budu pravedno okončani, a da istina izajde na videlo, poručio je Selaković.
Pročitajte još:

U ponedeljak odluka da li će i koliko plate i penzije biti smanjene

LDP: Naprednjaci unapred pokrali izbore

Grupa bivših radnika više privrednih društava - Vizahem, Precizna mehanika, Trudbenik gradnja i Srbolek - uputila je Selakoviću otvoreno pismo u kojem su zatražili da iznese svoj lični stav i stav Ministarstva pravde po pitanju mnogobrojnih krivičnih prijava koje su podnete protiv lica odgovornih za, kako kažu, "naučno-fantastičnu krađu navedenih društava i njihovih tadašnjih radnika, prijava koje nikako u višegodišnjem periodu ne dobijaju svoj epilog". Otvorenom pismu su se pridružili i radnici, mali akcionari i poverioci Jugoremedije iz Zrrenjanina, koje okuplja Udruženje građana Ravnopravnost. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA