Najnovije

Obama: NATO jedinstven u akciji protiv Islamske države

NJUPORT – Predsednik SAD Barak Obama rekao je da su članice NATO jednoglasne da je potrebna hitna akcija protiv ekstremista Islamske države pošto ona predstavlja pretnju članovima Alijanse.
Barak Obama (Foto: whitehouse.gov - Pete Souza)

Barak Obama (Foto: whitehouse.gov - Pete Souza)

Govoreći pred odlazak s dvodnevnog samita NATO u Velsu, američki predsednik se osvrnuo i na primirje u Ukrajini koje su danas postigli proruski separatisti i ukrajinska vlada, izrazivši skepticizam da će se separatisti i ruska vlada pridržavati dogovora. Obama je rekao da se zemlje članice Alijanse slažu da je Islamska država „divlja organizacija” koja mora na kraju da bude uništena.
Pročitajte još: Srbin odlikovan u specijalnim jedinicama, obučava pro-ruske vojnike u Ukrajini!
Predsednik SAD je tokom samita vršio pritisak na kolege iz NATO da se pridruže koaliciji država koje bi mogle da krenu protiv Islamska država koristeći vojnu moć, diplomatske pritiske i ekonomske mere. On je rekao da međunarodna koalicija treba da ide šire od zapadnih zemalja i da obuhvati i zemlje koje su većinski sunitske da bi se odbacila vrsta nihilizma koju Islamska država predstavlja. „To se neće dogoditi preko noći ali napredujemo u dobrom pravcu. Mi ćemo oslabiti i na kraju pobediti Islamsku državu”, rekao je Obama na konferenciji za štampu u NJuportu. Izvor: Beta

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA