Najnovije

Četiri zemlje demantovale da će slati oružje u Ukrajinu

KIJEV – Jurij Lucenko, pomoćnik ukrajinskog predsednika Petra Porošenka objavio je danas na Fejsbuku da će Ukrajina dobiti vojne savetnike i naoružanje iz SAD, Francuske, Italije, Poljske i Norveške „u skladu sa dogovorom koji je postignut na samitu NATO”.
Donjeck (Foto: Novorosinform)

Donjeck (Foto: Novorosinform)

Ministarstva odbrane četiri od navedenih zemalja, SAD, Italije, Poljske i Norveške, ubrzo su, međutim, demantovala Lucenkove tvrdnje, prenosi Rojters. Zvaničnici NATO su prethodno objavili kako ta Alijansa neće slati oružje u Ukrajinu, koja nije njihova članica, ali i da pojedinačne zemlje članice NATO mogu to da čine ukoliko žele.
Pročitajte još: OTKRIVENO: Ovo su zemlje koje naoružavaju Ukrajinu!
Pretpostavlja se da je Lucenko istupio sa svojom tvrdnjom za potrebe domaće politike - da bi naglasio posvećenost NATO problemu Ukrajine i naklonost njenom prozapadnom predsedniku. Američki zvaničnici ističu da Ukrajini nisu nudili nikakvo „smrtonosno oružje”, a isto tvrdi i predstavnik italijanskog ministarstva odbrane, navodeći kako njegova zemlja planira da Ukrajini pošalje opremu kao što su prsluci otporni na metke i šlemovi. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA