Najnovije

Kravčuk: Ne može jedna oblast ili selo da proglasi nezavisnost

KIJEV – Ukoliko čitava Ukrajina glasa za nezavisnost Donjecke i Luganske oblasti, oni će dobiti tu državnu nezavisnost, izjavio je danas za TV Ukrajina bivši ukrajinski predsednik Leonid Kravčuk, prenela je agencija UNN.
Leonid Kravčuk (Foto: lenta-ua.net)

Leonid Kravčuk (Foto: lenta-ua.net)

„Međutim, ne može se desiti da oblast, selo, dođe do toga, da ulica proglasi samostalno svoju nezavisnosti i da to bude nezavisnost. Uzgred, u dokumentima UN ukazuju upravo na tu okolnost - radi se o nezavisnosti nacija”, rekao je Kravčuk. „Naciju kao što je Donjecka i Luganska ja ne poznajem”, kazao je prvi predsednik nezavisne Ukrajine. Kravčuk predstavlja Kijev u trilateralnoj Kontakt-grupi za rešavanje ukrajinske krize i jedan je od potpisnika Protokola iz Minska, 5. septembra, posle konsultacija o potezima usmerenim na sprovođenje mirovnog plana ukrajinskog predsednika Petra Porošenka i inicijativa ruskog predsednika Vladimira Putina.
Pročitajte još: Herman van Rompej: Sankcije zavise od primirja i pregovora
Ranije danas OEBS je objavio potpun tekst Protokola, po kom Ukrajina treba da prizna specijalan status za Donjecku i Lugansku oblast i da održi prevremene lokalne izbore u skladu sa Zakonom o specijalnom statusu, a tim sporazumom postignuta je i saglasnost o hitnom prekidu vatre na istoku Ukrajine. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA