Najnovije

OEBS širi mrežu posmatrača u Ukrajini

BERN – Predsedavajući OEBS-a, šef švajcarske diplomatije Didije Burkhalter, potvrdio je danas da je Specijalna posmatračka misija za Ukrajinu, tokom poslednja dva dana, prerasporedila 59 specijalista s posebnim iskustvom koji prate sprovođenje primirja, kao i da radi na tome da što pre angažuje nove posmatrače.
Ukrajinski prizori ( Foto: Jutjub )

Ukrajinski prizori ( Foto: Jutjub )

Burkhalter je naglasio da je ključno bez odlaganja pomoći u sprovođenju protokola potpisanog u Minsku 5. septembra, navodi se u saopštenju OEBS-a. Predsedavajući OEBS-a rekao je i da je Specijalna posmatračka misija za Ukrajinu pokrenula proceduru istrage navoda o kršenjima primirja i drugim incidentima u Ukrajini.
Pročitajte još: Gubarev: Ujka Sem neće dozvoliti mir!
Burkhalter je dodao da će ta procedura tokom narednih dana biti usklađena u dogovoru sa različitim stranama, navodi se u saopštenju. Burkhalter je zahvalio zemljama učesnicama na podršci Specijalnoj posmatračkoj misiji i pozvao ih da pomognu da ona što pre bude proširena, tako što će predložiti odgovarajuće kandidate i finansirati Misiju. Burkhalter je izjavu zaključio pozivom svim stranama da osiguraju sprovođenje Protokola iz Minska i konstruktivno se uključe u predstojeći dijalog. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA