Najnovije

Pavićević: Bez graničnih prelaza ka Kosmetu

BEOGRAD - Dogovor postignut u Briselu o administrativnim prelazima između centralne Srbije i Kosmeta podrazumeva da na njima neće biti nikakvih obeležja, simbola i da to neće biti granični već administrativni prelazi - ocenjuje u izjavi za „Novosti“ Dejan Pavićević, oficir za vezu Vlade Srbije u Prištini.
Pavićević: Bez obeležja! (Foto:JuTjub)

Pavićević: Bez obeležja! (Foto:JuTjub)

Time demantuje navode predstavnice prištinske delegacije Edite Tahiri da će se na postojećim administrativnim prelazima, graditi novi, granični prelazi. - Edita Tahiri je i ranije izjavljivala mnogo toga što se kasnije ispostavilo neistinitim. Jedino je istina da se oko izgleda administrativnih prelaza dogovaramo godinu dana, a iako je prištinska delegacija predlagala nekakve rampe na njima i građevine, to nije prihvaćeno - ističe Pavićević. On objašnjava da su na administrativnim prelazima, pre svega Merdaru i Jarinju, objektivno potrebna proširenja, odnosno dodatne saobraćajne trake, kao i prateća infrastruktura, kako bi se zaposlenima olakšao posao, ali i smanjilo vreme čekanja putnika i vozila. Prvu fazu proširenja infrastukrure na administrativnim prelazima, o kojoj je dogovoreno na poslednjim pregovorima u Briselu, sprovešće srpski stručnjaci sa ekspertima iz EU, dok će druga faza podrazumevati preispitivanje da li je nešto potrebno dodati, i šta.
Pročitajte još: Vlajki pokrenuo peticiju za oslobađanje Šešelja: „12 godina trune u Hagu bez presude!“
- Ono na šta smo posebno ponosni jeste činjenica da je Vlada Srbije iznašla način da vrati UN u ovaj proces, zato što će čitav projekat voditi agencija Ujedinjenih nacija UNOPS - konstatuje Pavićević, koji smatra da su poslednjim dogovorom u Briselu ispravljeni mnogi nedostaci oko integrisanog upravljanja administrativnim prelazima. SAMO LIČNA KARTA Pavićević naglašava da će se, kao i do sada, na prelazima tražiti samo lična karta, ali da će taj prelazak biti znatno brži. Inače, između Kosova i centralne Srbije postoji šest administrativnih prelaza - Merdare, Jarinje, Brnjak, Bela zemlja, odnosno Mučibaba i Končulj. Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA